Bibliotheek 'De Bron'

Klant
:
Gemeente Lanaken
Interieur & renovatie
:
Deholi
Locatie
:
Lanaken
Periode
:
2023

De openbare bibliotheek "De Bron" in Lanaken is getransformeerd tot een ware kennis- en inspiratiebron. Het gebouw huisvest na de renovatie en uitbreiding de spelotheek, het Huis van het Kind, de dienst Erfgoed en de bibliotheek van Pietersheim. The Energy Circle stond in voor de volledige installatie & onderhoud van alle technieken, waaronder elektrische systemen, gasdetectiecentrale, verlichting, data & telecom installaties, HVAC en sanitair. 

Groene stroom & elektriciteit

In de nieuwe openbare bibliotheekgebouwen maakten we de overstap van installatie naar innovatie. Onze aanpak betrof de elektrische installaties en verlichting, op maat gemaakt voor de leesruimtes en spelotheek, met extra aandacht voor efficiënte data- en telecomverbindingen. Alles is gericht op leescomfort, energiebesparing en het bieden van betrouwbare technologische ondersteuning. 

Waterbeheer & HVAC

De focus bij de HVAC-installatie lag op het creëren van duurzame comfortsystemen die een aangenaam en gezond binnenklimaat verzekeren. Dit omvatte ook het waterbeheer en sanitair, essentieel voor het dagelijks functioneren van het gebouw. Een goed beheer van deze systemen draagt bij aan de tevredenheid van bezoekers en medewerkers, en zorgt voor een continu hoge water- en luchtkwaliteit. 

Monitoring & onderhoud

Daarnaast zijn we verantwoordelijk voor het regelmatige onderhoud van deze technische installaties. Onze expertise in zowel preventief als correctief onderhoud garandeert dat deze systemen efficiënt blijven werken, wat leidt tot aanzienlijke energiebesparingen en verbeterde operationele efficiëntie.

Voordelen voor De Bron

Duurzaamheid: duurzame systemen met minimaal verbruik

Comfort: Maximaal comfort voor bezoekers en werknemers

Efficiëntie & betrouwbaarheid: technische systemen in topvorm