IMEC4

Klant
:
IMEC
Interieur & renovatie
:
Deholi
Locatie
:
Leuven
Periode
:
2023

Het nieuwe onderzoekscentrum van IMEC4 is een icoon van innovatie en staat voor technologische vooruitstrevendheid. The Energy Circle stond bij de renovatie mee in voor de volledige installatie & onderhoud van alle technieken, waaronder elektrische systemen, verlichting, data & telecom installaties, HVAC en sanitair. 

Groene stroom & elektriciteit

Voor de renovatie van dit onderzoekscentrum maakten we de overstap van installatie naar innovatie. Onze aanpak betrof de elektrische installaties en verlichting, op maat gemaakt voor de labo's en kantoren, met extra aandacht voor veiligheid en efficiënte data- en telecomverbindingen. Alles is gericht op energiebesparing en het bieden van betrouwbare technologische ondersteuning. 

Waterbeheer & HVAC

De focus bij de HVAC-installatie lag op het creëren van duurzame comfortsystemen die een aangenaam en gezond binnenklimaat verzekeren. Dit omvatte ook het waterbeheer en sanitair, essentieel voor het dagelijks functioneren van het gebouw. Een goed beheer van deze systemen draagt bij aan de tevredenheid en productiviteit van medewerkers, en zorgt voor een continu hoge water- en luchtkwaliteit. 

Monitoring & onderhoud

Daarnaast waren we verantwoordelijk voor het regelmatige onderhoud van deze technische installaties. Onze expertise in zowel preventief als correctief onderhoud garandeert dat deze systemen efficiënt blijven werken, wat leidt tot aanzienlijke energiebesparingen en verbeterde operationele efficiëntie.

We hebben systematisch, verdiep per verdiep, alle technieken inclusief de elektriciteit gestript om dan opnieuw te beginnen. Ook hebben we de technische verdieping volledig vernieuwd en terug voorzien van o.a. een luchtgroep en warmtewisselaars.

Voordelen voor IMEC4

Duurzaamheid: efficiënte technische systemen in topvorm

Comfort: Maximaal comfort & veiligheid voor werknemers

Versterkt merkimago: State-of-te-art kantoren