50% minder verbruik bij Politie Limburg

Klant
:
Politie Limburg Regio Hoofdstad
Locatie
:
Hasselt
Oplevering
:
2023-ongoing

Politie Limburg Regio Hoofdstad werkt al enige tijd samen met The Energy Circle voor het onderhoud van hun faciliteiten, waar permanent ongeveer 200 medewerkers aanwezig zijn om de veiligheid te waarborgen. De uitdaging was om het gebouw 24/7 op een energiezuinige manier te beheren, terwijl ook het comfort van alle personeelsleden gegarandeerd moest blijven. Voor de samenwerking met The Energy Circle kampten ze met aanzienlijk hoge energiekosten, bijna het dubbele van de periode ervoor.

Intensieve samenwerking

Na de start van de samenwerking met The Energy Circle heeft Politie Limburg Regio Hoofdstad diverse overlegsessies gehad en hebben zij deelgenomen aan uitgebreide onderzoeken, waaronder metingen die door het team werden uitgevoerd. Deze inspanningen hebben geleid tot concrete voorstellen voor energiebesparende maatregelen. De impact van deze samenwerking is aanzienlijk: de energiefacturen zijn gehalveerd en er zijn minder klachten over verwarming, luchtverplaatsing en het CO2-gehalte binnen het gebouw.

Duurzaam beheer

De resultaten van deze samenwerking tonen de efficiëntie van de genomen maatregelen en de mogelijkheden voor verdere verbeteringen. The Energy Circle blijft nauw betrokken bij het verder optimaliseren van de energieprestaties van de faciliteiten van Politie Limburg Regio Hoofdstad, wat cruciaal is voor het welzijn van het personeel en de effectiviteit van hun operaties. Deze aanpak garandeert een veilige, rustige en comfortabele werkomgeving, terwijl tegelijkertijd de duurzaamheidsdoelstellingen worden behaald.

Door de deskundige inzet van The Energy Circle hebben we niet alleen onze energiekosten aanzienlijk kunnen verlagen, maar ook het comfort van ons team verbeterd. Dit laat ons toe om ons volledig te concentreren op onze kerntaak: het garanderen van veiligheid voor iedereen in onze regio

Voordelen voor LRH

Financiële besparing: Halvering van de energiekosten 

Duurzaamheid: Sterke vermindering van de CO2-uitstoot en het energieverbruik

Comfort: Minder klachten op het gebied van verwarming, luchtverplaatsing en CO2-niveaus

Duurzame overheid: Politie Limburg neemt hiermee een voorbeeldfunctie op voor een moderne overheidsgebouwenbeheer